Unikátní portfolio brýlových čoček SmartLife PRO - jen v OČNÍ ČB

13.5. 2022

Unikátní portfolio brýlových čoček SmartLife PRO - jen v OČNÍ ČB


"Víte jaké jsou hlavní zrakové potřeby 21. století? Maximální komfort a ostrost vidění při rychlé změně pohledu do dálky a do blízka, přes den i v noci a zároveň kvalitní vidění v periferii. To umíme. S novou technologií brýlových čoček umožníme vašim očím přizpůsobit se dnešní době."


Umožněte svým očím přizpůsobit se dnešní době.

Svět kolem nás se vyvíjí a my s ním. Chytré telefony a tablety se staly nedílnou součástí našeho života. Používáme je nejen pro zábavu, ale i pro komunikaci s ostatními lidmi a jako nepostradatelný nástroj své práce. Dle posledních výzkumů tráví dospělý člověk v průměru 4.2 hodiny denně používáním svého mobilního zařízení.

To je opravdu překvapivé číslo, že?

V dnešní době je téměř nemožné se používání chytrých zařízení vyhnout a tak bychom tomu měli přizpůsobit i své vidění. 

Pojďme se společně podívat, jak se naše běžné návyky postupně změnily.

Díky používání chytrých telefonů trávíme velké množství času pohledem do vzdálenosti okolo 30 cm. K tomu ale nevyužíváme jen optický střed čočky, který je běžně centrován při pohledu do dálky, ale naše pohledová osa míří o něco níž. A co víc, do telefonu se nedíváme jen když jsme v klidu, ale i když jdeme po ulici nebo přecházíme silnici a potřebujeme vnímat i dění kolem sebe.

Jaké jsou tedy hlavní zrakové potřeby 21. století? Maximální komfort a ostrost vidění při rychlé změně pohledu do dálky a do blízka a zároveň kvalitní vidění v periferii.



Ke stejné odpovědi došla i společnost Carl Zeiss na základě zkoumání chování a potřeb tisíců nositelů brýlových čoček.

Reakcí na tyto výsledky jsou brýlové čočky SmartLife PRO.  

Design každé brýlové čočky je proto individuálně navržen dle sofistikovaného 3D modelu, který zohledňuje nejen potřebu kvalitního vidění na různé vzdálenosti, ale i velikost zornice konkrétního zákazníka. A proč je to důležité? Velikost zornice se mění s věkem a na základě daných světelných podmínek. Čím horší světelné podmínky, tím širší zornice, naopak čím vyšší věk, tím je zornice menší. Může se to zdát jako drobný detail, který nehraje žádnou roli, ale opak je pravdou. Pokud je čočka navržena na jinou velikost zornice než je ta vaše, projeví se optické vady, které vaše vidění mimo optický střed zhoršují.  

My jsme ovšem na tento fakt připraveni :).

Díky pokročilému systému i.Profiler Plus od firmy Carl Zeiss jsme schopni analyzovat každičký detail vašeho oka.

Tyto informace pak slouží jako podklad pro výrobu individualizovaný čoček SmartLife PRO.


"Pyšně můžeme konstatovat, že jsme jediné Carl Zeiss Vision Expert centrum v Č. Budějovicích a okolí, které Vám tyto technologicky nejpokročilejší čočky může nabídnout."


Tak už neváhejte a dopřejte sobě i svým očím maximální pohodlí. Kvalitní obraz ve všech pohledových zónách, méně unavené oči na konci dne a rychlejší návyk na Vaší novou brýlovou korekci. Portfolio brýlových čoček SmartLife PRO nabízí řešení napříč všemi věkovými skupinami.

O tom, co definuje expertní centrum špičkové něměcké značky Zeiss si můžete přečíst zde.

Přijďte se s námi poradit, které čočky jsou ideální právě pro vás. Těšíme se na vaši návštěvu.

Vyšetření zraku Oční optika Aktuality očního centra