Oční lékaři na semináři pořádaném naším centrem - OČNÍ ČB

29.6. 2022

Oční lékaři na semináři pořádaném naším centrem - OČNÍ ČB


Naše oční centrum 23.6.2022 pořádalo seminář očních lékařů, na kterém se sešlo 27 očních lékařů z českobudějovického regionu a blízkého okolí. Podle reakcí lékařů se akce povedla a zaregistrovali jsme požadavek mnoha kolegů na její pokračování, z čehož máme radost.


Seminář měl za úkol:

  • prezentovat fungování našeho očního centra - optiky, optometrie, zázemí recepce, brusného centra, ordinace a návaznosti na chirurgii na očních klinikách. Systémy pravidelného vzdělávání našeho odborného personálu.
  • prezentovat vybavení našeho očního centra - přístrojové a softwarové, ve kterém chceme být setrvale na technologické špičce
  • představit naše vize do budoucna
  • zprostředkovat setkání spádových ("terénních") očních lékařů a očních lékařů z klinik a nemocnic pro možnost výměny cenných zkušeností z praxe
  • vytvořit novou platformu vzdělávání v oblastech, kterým se ostatní odborné kongresy a semináře nevěnují - zejména pro oblast optiky a optometrie či reálné aplikaci moderních technologií do praktických postupů (guidelines)


Témata přednášek:

  • Moderní technologie ve zpracování, výrobě a centraci brýlové korekce
  • Obecné rozdělení brýlových čoček na trhu



Akce začala obecným úvodem vedoucího lékaře MUDr. Michala Matušky. Snažili jsme se nastínit vizi budoucnosti primární oční péče (tj. péče "ve spádech"), do které se v pro nás vzorových západních zemích (UK, Německo) aktivně zapojují vysokoškolsky vzdělaní optometristé. Pokračovala pak přednáškami vedoucího optometristy Ing. Novotného na témata moderních trendů v optice, fungování našich nejmodernějších systémů (Zeiss VisuFit, Zeiss iProfiler) a aplikaci do praxe, zejména v podání složitějších multifokálních brýlových korekcí. Pokračovala prohlídkou našeho centra v obou patrech - zázemí ordinace, brusné centrum, optiky, vyšetřoven optometrie i recepce, seznámením se s work-flow a systémy objednávání. Celý večer jsme zakončili rautem a příjemným společným posezením.



Všem našim kolegům lékařům děkujeme za účast. Do budoucna plánujeme například kurz moderních trendů v léčbě SY suchého oka či přednášky předních českých optometristů.


Vyšetření zraku Oční optika Oční onemocnění Aktuality očního centra