Oakley Technology

28.8. 2023

Oakley Technology

Společnost Oakley je špičkou v inovacích a nových technologiích. Za svého působení získala více jak 800 patentů!

Podívala jsem se na ně blíže a přináším vám krátký souhrn technologií používaných v brýlích, které jsou momentálně na trhu.


Technologie čoček

Prizm - Čočky Oakley Prizm™ jsou speciálně navrženy tak, aby vyladily barvy pro konkrétní prostředí 
a poskytly vám bohatší vizuální zážitek, takže můžete podávat lepší výkony. Výhody této vizionářské technologie mění pravidla hry.

Iridium - Oakley Iridium® je speciální povrchová úprava oxidu kovu na čočce. Tato povrchová úprava byla navržena tak, aby přizpůsobila čočky specifickým podmínkám prostředí.

Plutonite - Tento materiál čoček navrhuje a vyrábí výhradně společnost Oakley. Je vyroben z nejčistší formy optického polykarbonátu.

HDPolarized - Oakley HDPolarized™: nejlepší polarizační čočka je prostě čočka tak, jak je. Jen jedna vrstva, žádné lepidlo: recept na vynikající optický výkon.

skla High definition optics - Čočky Oakley jsou navrženy tak, aby vám pomáhaly lépe vidět a podávat lepší výkony. Naše patentovaná technologie High Definition Optics® (HDO®) poskytuje čistší, ostřejší a přesnější pohled na svět. HDO® prakticky eliminuje zkreslení, které je běžné u slunečních brýlí s vysokou přilnavostí.

čočky Autentic Prescription - Program čoček Oakley Authentic Prescription zahrnuje sluneční a dioptrické styly s jedinečnými čočkami Oakley. Optické inovace ve spojení se špičkovými technologiemi navrženými tak, aby splňovaly a překonávaly nekompromisní požadavky sportu a každodenního života.


Technologie obrub

Tříbodové držení - Obruba se dotýká pouze nosního můstku a oblasti za spánkem. Nositel má díky těmto obrubám zajištěné pohodlí a nikde ho obruba netlačí.

Unobtainium - Materiál, z kterého jsou vyrobeny koncovky i sedýlka. Poskytují pohodlní bez kompromisu a také zvyšují přilnavost, když se potíte.

O Matter™ - Vstřikovaný termoplastický materiál obruby O Matter™ poskytuje lepší pevnost a pružnost a je konstruován tak, aby odolal změně tvaru nebo deformaci v průběhu času.

Nano Matter™ - Mimořádně lehký a odolný materiál obrub umožňuje celodenní pohodlí a odolnost vůči povětrnostním podmínkám.

C-5™ -Abychom vyrobili velmi pevný rám drátěných obrub Oakley, je spojeno pět kovových sloučenin do jediné slitiny C-5™.

Ace Fit - umožňuje očním specialistům upravit stranice obrub na základě osobních preferencí nositele, aby se zvýšilo jeho pohodlí a lepší držení brýlí.

Nosník Advancer - okamžitě otevírá průchod vzduchu, což brání zamlžování a přehřívání. Jednoduchý přepínač aktuátoru umožňuje posunout obrubu jednou rukou přímo dopředu, nikoli dolů po nose.

Technologie Oakley Switchlock® -  umožňuje rychlou a bezproblémovou výměnu čoček. Když se změní počasí ze slunečného na zatažené, uvolní se jednoduchý přepínací mechanismus, který vám umožní rychle vyměnit čočky a přizpůsobit se tak měnícím se světelným podmínkám.

Technologie Oakley TruBridge™ - zajišťuje optimální vidění tím, že vytváří vystředěné zorné pole tam, kde je předpis nejpřesnější, maximální kontakt se sedýlky pro rovnoměrné rozložení hmotnosti a takové provedení, které eliminuje kontakt s tváří pro celodenní pohodlí.

Oční optika Brýlové obruby Aktuality očního centra