Oakley

20.6. 2023

Oakley

Společnost Oakley vznikla roku 1975 v Kalifornii. Na trhu do té doby neexistovala firma, která by splňovala poptávku profesionálních i běžných sportovců po celém světě.

V reakci na tuto situaci vznikla značka, která žije láskou ke sportu a má výkonnost v krvi. Stejně jako brýle Oakley pomáhají dosáhnout sportovcům maximálního výkonu, i pro tým vynálezců, tvůrců, designerů a vědců, kteří stojí za značkou Oakley je pokrok hnací silou. Během desetiletí inovací společnost Oakley získala více než 800 patentů, jejich produkty jsou kombinací nových technologií, vědy a umění. Společnost Oakley nabízí dvě kategorie obrub, těmi jsou Performance Lifestyle a Sports Performance. Obruby Lifestyle Performance jsou určeny pro každodenní nošení a mají zpravidla plošší tvar oproti sportovním modelům. Kategorie Sports Performance zahrnuje funkční modely určené pro širokou škálu sportů. Mohou být vybaveny speciálními čočkami, které posilují výkon sportovců a jsou anatomicky tvarované.

Společnost Oakley je špičkou, co se týká technologií brýlových čoček! Určitě je potřeba zmínit technologii Prizm. Čočky Prizm jsou totiž speciálně navrženy tak, aby zvýraznily potřebné barvy pro konkrétní sport. Mezi další technologie patří materiál čoček zvaný Plutonite , který si firma Oakley navrhuje a vyrábí výhradně sama z nejčistší formy optického polykarbonátu. Za zmínku stojí i speciální povrchová úprava Iridium, která je navržena tak, aby přizpůsobila čočky specifickým podmínkám prostředí.

Potřebujete brýle na určitý sport? Rádi vám poradíme, jaké se právě pro ten váš hodí nejlépe =).

Oční optika Brýlové obruby Aktuality očního centra