NEUBAU eyewear

30.10. 2023

NEUBAU eyewear

NEUBAU vychází z odkazu stejnojmenné vídeňské čtvrti , kde vládne mladistvý duch, zápal a nadšení pro ekologické směry a myšlenky, což sebou nese ruku v ruce i trochu bohémství a značnou dávku odvahy. Tohle všechno se odráží i v nové kolekci brýlí NEUBAU.


V oblasti brýlového průmyslu se stali opravdovými průkopníky, když představili modely vyrobené ze 100% rostlinného materiálu za použití 3D tisku. Zmiňovaný materiál dostal název 3Dnatural a jeho základ je tvořen olejem získaným ze semen skočce obecného. Tento materiál se používá k výrobě ultralehkých a flexibilních brýlí. Do stranic těchto nových revolučních modelů se následně integruje titanová vložka, která zajistí adaptabilitu. Technologie 3D tisku, kde se materiál natural3D nanáší vrstvu po vrstvě, tak dělá ze značky NEUBAU opravdového průkopníka na poli značek, pro které není slovo udržitelnost pouhým marketingovým pořekadlem. Od počátku je udržitelnost pevně zakotvena v DNA této mladé značky.

NEUBAU je nejmladší značkou ze stáje ikonické společnosti Silhouette International a díky tomuto spojení může stavět své vize na dekádách pečlivě střeženého know-how. Brýle značky NEUBAU splňují ty nejvyšší nároky na kvalitu s důrazem na dynamický a progresivní přístup k brýlovému designu. Tato rakouská značka z Lince zkrátka kráčí po zelené a uhýbat rozhodně nehodlá!

Designeři se nechají inspirovat osobnostmi jak z minulosti, tak ze současnosti. Za zmínku stojí model Sigmund&Carl , který vzdává hold dvěma zakladatelům psychoanalýzy, a jak už z názvu vyplývá jedná se o Sigmunda Freuda a Carla Gustava Junga. Přestože se ve svých teoriích příliš neshodovali, přesto měli v lásce stejnou věc. Oba dva si zamilovali nápadné kulaté obruby. Zatímco Freud preferoval plastové, Jung naopak propadl kovovým brýlím. A již zmiňovaný model Sigmund&Carl v sobě spojuje jejich oblíbené brýle díky neobvyklé kombinaci materiálů. Zajímavostí u této značky je, že kromě numerického očíslování pojmenovává své modely podle zaměstnanců továrny v Linci, kteří brýle vyrábějí.


Oční optika Brýlové obruby Aktuality očního centra