CARL ZEISS OFFICE - brýlové čočky do kanceláře

19.4. 2023

CARL ZEISS OFFICE - brýlové čočky do kanceláře

V dnešní době mnoho lidí pracuje v kancelářském prostředí, kde provádí úkony na blízkou a střední vzdálenost, jako například práce na počítači, notebooku či telefonu, práce s papírovou dokumentací, jednání s lidmi či porady v zasedací místnosti a další. Nevhodné brýlové čočky mohou omezovat náš zrak a způsobovat mnoho dalších symptomů jako např. únava a namáhání očí, bolesti hlavy, krku a zad.

Brýle na čtení poskytují ostrý a jasný obraz na blízké předměty v jedné vzdálenosti, ale pokud je monitor ve větší vzdálenosti, obraz se již rozmazává. Musíme se sklánět směrem k objektům, abychom je zaostřili. Progresivní brýlové čočky sice poskytují možnost vidění na všechny vzdálenosti - dálka, střed a blízko, nicméně právě na střední počítačovou vzdálenost je zde největší omezení zorného pole. Navíc je potřeba sklopit oči níž do progresivního koridoru, kde začínají dioptrie na střední vzdálenosti, a v případě, že máte monitor ve výšce očí, je nutné zaklánět hlavu pro nalezení správných dioptrií. Toto nepřirozené držení hlavy a těla způsobuje bolesti zad a krční páteře a s tím spojené další obtíže.

Brýlové čočky Office na rozdíl od progresiv neobsahují dioptrie na dálku, ale pouze na střední a blízké vzdálenosti, čímž se podstatně rozšíří zorné pole na tyto vzdálenosti.

Standardně rozlišujeme 3 typy brýlových čoček Office podle požadovaných vzdáleností:

Book - nejkratší pracovní prostředí - vizuální dosah do maximálně 1m (čtení dokumentů, práce na notebooku či telefonu apod.)

Near - střední pracovní prostředí - vizuální dosah do maximálně 2m (práce na PC, jednání s klientem, kancelář apod.)

Room - nejdelší pracovní prostředí - vizuální dosah do maximálně 4m (přednášky či jednání v zasedací místnosti s vícerolidmi apod.)

V případě brýlových čoček Office Individual je možné si zvolit své individuální vzdálenosti, na které se přizpůsobí brýlová čočka Office.

Všechny brýlové čočky Office zahrnují technologii Digital Inside, která optimalizuje zónu do blízka a umožňuje tak rychlé a pohodlné zaostření. V dnešním světě hojně využíváme digitální zařízení (mobil, tablet, notebook), které ale držíme v jiné vzdálenosti než třeba knihu či noviny. Oční pohyby jsou rychlé a dynamické, celý den se střídají pohledy na různé vzdálenosti. Technologie Digital Inside právě přizpůsobuje brýlové čočky nárokům na vidění v současném digitálním světě a tím předchází zvýšené námaze a přináší úlevu očím. Tato technologie vertikálně i horizontálně rozšiřuje oblast na čtení pro různé vzdálenosti, čímž předchází nepřirozenému držení hlavy a těla a přináší úlevu.


BRÝLE NA ČTENÍ


PROGRESIVNÍ BRÝLOVÉ ČOČKY


OFFICE BRÝLOVÉ ČOČKY

Oční optika Aktuality očního centra