Carl Zeiss DriveSafe - brýlové čočky speciálně navržené pro řidiče

13.5. 2022

Carl Zeiss DriveSafe - brýlové čočky speciálně navržené pro řidiče


"Věděli jste, že studie od společností BESIP a Carl Zeiss ukázala, že až 71% všech řidičů potřebuje brýlovou korekci, ale pouze 28% dotázaných mělo správnou korekci zraku pomocí brýlí nebo kontaktních čoček? Pojďme společně zajistit bezpečnější provoz na silnicích a zlepšit výsledky této studie. Navštivte naší optiku a my vám rádi pomůžeme s výběrem a navrhneme nejlepší možné řešení."


Většina z nás zná tuto situaci: přes den nevnímáme při řízení problém, ale v noci to již není to pravé a navíc nás oslňují protijedoucí vozy

Nic příjemného. Víte ale, že tento problém má řešení? 

Tím řešením jsou brýlové čočky DriveSafe od společnosti Carl Zeiss, které jsou určené přímo pro řidiče. Tyto brýlové čočky využívají hned dvou specializovaných technologií a to Luminance Design a povrchové úpravy DuraVision DriveSafe 



Pojďme si tyto technologie trochu přiblížit. 

Luminance Design je založená na matematickém výpočty změny velikosti zornice při nočním a denním vidění, kde dochází k jinému průchodu světla do oka. Díky této technologii je zohledněna změna dioptrií způsobená právě změnou velikosti zornic. Jedná se o změny v odchylkách malých, nicméně pro oko významných, kdy se při tomto výpočtu zlepšuje v noci ostrost vidění. 

Druhou technologií je povrchová úprava DriveSafe, která má implementované speciální vrstvy, které snižují oslnění od protijedoucích vozidel a odlesků od zrcátek. Je založena na filtraci vlnové délky oslňující z led světlometů protijedoucích vozidel. Díky ní je náš vjem nejen více kontrastní, komfortnější, ale i lehce rozjasňující. 

Obě tyto technologie jsou implementovány právě do brýlové čočky DriveSafe, která zajistí skvělé vidění i za špatných světelných podmínek. Nemusíte mít ovšem obavy, že by tím byly brýlové čočky vhodné pouze na řízení v noci. Stejně kvalitně vám poslouží i přes den, protože vypadají stejně jako běžné brýlové čočky a zajistí stále vysoce kvalitní vidění. Tyto čočky jsou k dostání jak v jedno ohniskové variantě, tak i progresivní ( se specializovaným designem progresivního kanálu s lepším periferním viděním) pro řidiče, kterým již schází potřebná ostrost na střední a blízkou vzdálenost.


Budeme se těšit na vaši návštěvu a brzy na viděnou :).

Oční optika